Praktické a estetické


Dlho sme uvažovali nad každým detailom v našom novom dome. Plocha na jeho stavbu bola totiž malá a požiadavky na priestor každého člena veľké.  Je celkom logické, že to muselo byť o kompromisoch.

 Z pôvodne malého prízemného domčeka sme nakoniec boli nútení urobiť malý jednopodlažný domček. Momentálne sme ho navrhovali pre 4 osoby s rezervou jednej izby pre návštevy, alebo pre prípad nečakaného nárastu členov domácnosti.

 Kuchyňa, obývačka, sociálne zariadenie na prízemí aj poschodí boli základom návrhu. K tejto zostave mali pribudnúť ešte 4 izby. Priestor na poschodí pod šikmou strechou  plošne síce vyhovoval izbám, no ubral im jednu stenu na zariaďovanie  skriňami na šatstvo.  A tak sme sa rozhodli pre zmenu.

schody


  • Prvou bolo zmenené schodisko a jeho umiestnenie do prostred chodby na hornom podlaží.. Rozhodli sme sa pre nádherné točivé schody. Praktické aj estetické .Bol to dobrý krok. Niet návštevy nášho bytu, ktorej by sa nepáčili a ktorá by z nich nebola nadšená.

  • Druhou zmenou bolo to, že z jednej pôvodne plánovanej izby pre návštevy hore, sme urobili  šatník. Veľkoryso riešený a prístupný z každej izby tak, aby sa všetci členovia rodiny dostali priamo ku svojej časti vstavanej zrkadlovej skrini.  Skriňa nie je po okrajoch, ale uprostred izby- zdvojená. Deti prichádzajú do šatníka zo svojich izieb na jednej strane a my s manželom na strane druhej. Áno, na našej strane je viac priestoru a to preto, že v nej máme aj posteľnú bielizeň a uteráky, utierky , obrusy .Slúžia všetkým členom.

  • Čo s izbou pre návštevy ? Pôvodne technickú miestnosť sme zväčšili o časť priestoru haly  a technickú miestnosť sme presunuli ku garáži.

ložnice

Domček je malý, útulný. Každý jeden člen našej rodiny si v ňom našiel ten kúsok pre seba,  bez ktorého nie je mysliteľné spolužitie.

  Základom všetkého ale je, že aj napriek malému pozemku sme si dokázali ponechať aj časť záhradky a záhradné sedenie, ktoré je v lete najvyužívanejšou „izbou“ domu.   

 

Praktické a estetické
5 (100%)1